- AOMIN.dk - Blog - Guds vandringsmænd og kvinder - Andagt
Blog

Guds vandringsmænd og kvinder - Andagt

17-09-2019

De første kristne, ja patriakerne, de første hellige, var vandringsmænd, de havde jo ikke andet, men når vi ser på deres eksempler, hvilke mænd, og hvilke kvinder.

Det var for hyrder Gud åbenbarede Jesu fødsel, det var vandringsmænd, de første af Guds folk, nomader. De gik jo hele tiden, der står måske ikke noget særligt i bibelen om det at gå, men vi har deres eksempler og vores egen erfaring for hvad der sker, når man går lange ture, ting bliver sat på plads, ting bliver gjort fri i os, så vi kan ånde frit og komme videre.

Vi går os fra det der tynger.

David startede også som en vandrer, en normade, en hyrde, han var jo altid ude på de øde steder, ledende fårene til gode græsgange. Det var vel da han var sat i alle hans vaner at problemerne kom.

Det kan så godt være at det var Guds vilje, at han skulle være konge, og det kan godt være, at det var Guds vilje at han ikke altid skulle være hyrde, og det kan godt være at Jerusalem var stedet for templet og samlingssted for hele Israel, men jeg tror også der er en stor fare, når vi bliver sat i alle vores veje, når vi mister den der vandring, hvor vi altid er på vej, altid i bevægelse, sammen med andre, at vi kan opleve, at problemer kommer ind i vores liv, som David jo oplevede i stor stil.

Måske manglede han denne vandring til at få vendt tingene, som da han i troens enfold, var ude på de øde steder, hvor det bare var ham og Gud, og det at passe får.

Når vi mister det basale, da vær på vagt, når vi ikke har det der sted, hvor tankerne får plads til at komme frem, plads til at få luft, plads til at blive vendt og drejet, så nye perspektiver kan komme frem.

Denne hjemmeside © Alpha og Omega Ministries 2018 - design: O Madsen Media