- AOMIN.dk - Blog - Spurgeon til efterfølgelse - Andagt
Blog

Spurgeon til efterfølgelse

15-08-2019

Hebræerne 11.4
I tro frembar Abel Gud et rigere offer end Kain, og derved blev det bevidnet, at han var retfærdig; det vidnesbyrd gav Gud ham for hans offergaver, og i kraft af troen taler han endnu, skønt han er død.

"Han taler, skønt han er død", ja dette kan i sandhed også siges om Spurgeon.

Ingen prædikant jeg kender, blev velsignet i den grad til at nå millioner som Spurgeon, ingen kunne prædike, ingen kunne udrette det han gjorde, det skulle da måske være en Paulus eller en Luther.

At læse om hvor mange gange han prædikede hver uge, hvor mange bøger han læste, og så var der også alt hans skriverier, hans skole for unge prædikanter, børnehjem, ja listen var lang.

Skal vi prædike bare en gang om ugen er det måske nok for mange, men Spurgeon overgik dem alle, ikke ved sig selv, men ved Guds kraft.

Men hvad gjorde Spurgeon til den person han var? Jo, hans bedsteforældre byggede på puritanernes arv, ja selv Spurgeon byggede på disse, altså Guds mænd af solid støbning.

Men hvad er problemet i dag? Er det ikke at der ikke er nogle skuldre at stå på? Jo der jo Spurgeon eller andre vækkelsesprædikanter og lærere, men de er jo ikke så populære, folk vil have det sidste nye, ikke det afprøvede gamle kors, for der kommer vi jo ansigt til ansigt med vores egen død, og kravet fra Jesus om at være Herre over vores liv.

Mange spørger, "hvor er manden der skal lede nationen i vækkelse, hvor er manden som har Guds autoritet, og som har betalt prisen for at følge Jesus?"

Jeremias 6.16 siger: spørg efter de gamle stier.

Hvor er de tjenere der vil soørge efter de gamle stier, der har du den person eller personer der kan lede nationen i vækkelse.

Hvis vi ikke har nogle afprøvede skuldre at stå på, kan vi ikke nå vort land med evangeliet.

Alle jager efter det sidste nye, men Gud råber op og siger: Kom tilbage til de gamle stier, det er afprøvet og har bevist sit værd.

Lad os starte med os selv, lad os bede: Gud, før mig tilbage til de gamle stier, så skal vi få se Gud gøre det vi længes efter.

Guds stier er de gamle stier, der findes ingen andre, lad os vandre på dem.

Denne hjemmeside © Alpha og Omega Ministries 2018 - design: O Madsen Media