Blog

Salme 14.1: Tåben siger: Dommeren er ikke til - bibel

10-09-2018

Salme 14.1
Tåberne siger ved sig selv: "Gud er ikke til!"

Det er ikke Jahwe, men Elohim, dommeren, han er ikke til, tåben synder og siger, "Han" (Gud), ser det ikke (ordsprogene et sted).

Det er Guds natur at åbenbare sig for menneskene, lade dem vide at Han er til, at Han er god og barmhjertig, men også at Han en dag skal dømme deres færd og liv.

Helligånden overbeviser om synd, retfærdighed og dom.

Joh 16.8-11
Og når han kommer, skal han overbevise verden om synd og om retfærdighed og om dom. Om synd: at de ikke tror på mig; om retfærdighed: at jeg går til Faderen, og I ser mig ikke længere; om dom: at denne verdens fyrste er dømt.

Jeg kan, når jeg ser tilbage på mit liv før jeg blev kristen, se at Gud havde øje på mig, ja hvem ved hvilke nådesbevisninger og besøg jeg ville have fået, hvis jeg havde fortsat i min uvidenhed.

Men jeg fik besøg, ja hjælp flere gange, en skjult hånd greb ind og greb mig et par gange, og hvad ved jeg ellers af godhed jeg fik givet....

En dag skal jeg kende det fuldt ud, hvor Gud har vist mig godhed og frelse, i situationer og farer som jeg ikke kendte, men som Gud så, og rettede til, uden min viden eller erkendelse, men sådan er Gud, for han er forudvidende, og ser og forstår alt.

Men tilbage til teksten.

Ingen ønsker at vide at de en dag skal dømmes, ingen ønsker at søge Gud, for hvad vil han mon sige til den som man ikke kan lide? Er det dig, så siger jeg kom alligevel, for han er umådelig god, og han siger kun til vort gode det han siger.

Det er altså ikke det at Gud er til, at folk har problemer med, men at Gud også er en dommer. Nok flere end vi tror, ved at Gud er til, og har fået besøg af ham flere gange i løbet af livet.

Denne hjemmeside © Alpha og Omega Ministries 2018 - design: O Madsen Media